lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kevät

Meillä lähestyy kovaa vauhtia meidän juoksu-uran suurin nöyryytys. Tai no lähinnä ollaan pohdittu tuota osallistumista siihen maratooniin nyt siltä kannalta, että jos päästään maaliin, niin loistosuoritus. Jaakko on ollu koko viime viikonlopun kuumeessa (ja minä enempi tai vähempi alkoholin vaikutuksen alaisena Göteborgissa) ja kumpikaan ei olla juostu kunnon lenkkiä (yli 15km) sitten kuukauteen.

Ollaan "koitettu" pitää yllä juoksemalla jotain hikistä 6km lenkkejä aina jossain välissä, mutta keskiviikkona kun vedettiin viimeinen valmistava 10km (eli puolikas juostavasta matkasta) niin molemmat oli ihan tööt sen jälkeen. Lupaa varsin hyvää tosiaan.

No, maksettu on joten sinne mennään ja katsotaan mitä tulee. Ohjelmassa luki, että jos juoksee alle 4h sen reitin, niin saa vielä vettä matkalla ja virallisen ajan. Sen jälkeen ei. Et siinä on tavoitetta kerrakseen. (No kamoon, kyllä sen matkan nyt vaikka kävellen vetää.. sitäpaitsi mun kävelytahti on melkeen juoksua kuitenkin.)

Mutta juu.. valmistautuminen ei ole ollut huipussaan, joka nostaa jännityksen kattoon. Ilmoittelen tietty miten kävi, mutta odottakaa pahinta. Jos pääsen maaliin saakka niin luvassa on personal best eli siihen olen aika toiveikas! Hyvää treeniä se on Paavo Nurmea ajatellen - jos siihen sitten ihan treenaisikin.

PS. Täällä on kevät. Ensiviikolle luvattu yli kymppiä ja aurinkoa taas!

***

Holy shit. Tomorrow we should be running the (half)marathon in Silvesrstone. That is going to be the worst humiliation of my (very short) running career. We have decided that if we make it to the finish line, we will be happy with our performance. We'll take it as a training for this summer as we may enter the Paavo Nurmi marathon in June. (It is in Finland).

Jaakko has been sick for three days last weekend (and in the beginning of this week) and I was in Göteborg (more or less drunk all the time) (good trip, but bad for my running). We haven't run long distance for ages (it has been over a month when we last ran more than 15km on a row) and even when we tried to keep up our work, we have not been running almost at all in these last two weeks. 

Well, on Wednesday we went to run for 10km (HALF of the half marathon) and almost died. (Well not literally, but it felt terrible!!) So we are screwed. 

It has been paid already so we give it a go. After all, if I make it to finish, it will be a personal best for me ;) But don't wait for medals or anything. I'll let you know how it went.  

PS. It is finally spring in here. 

XXX

PS2. My english is not perfect yet, so shut up!