perjantai 9. marraskuuta 2012

Yleistä löpinää + tv ohjelman kuvaukset

Olen koulussa tutustunut aika harvaan suomalaiseen vaikka tiedän että meitä on koululla aika paljon. Kirjastolla näin kaksi viikkoa sitten suomalaisen jengin, josta suurin osa opiskeli liikuntatieteitä. Vaikuttivat tosi mukavilta. Olivat jo tokaa vuotta ja kertoivat hiukan millaista oli ollut. Muutoin vaan kuulee, että meitä on paljon (no on oppilaitakin koulussa aika huikee määrä), 
mutta en ole kyllä päässyt törmäämään.

Fanni on vaihtarina (joka tarkoittaa että hän häipyy jossain kohtaa ensivuonna pois)(nyyh), mutta ainakin tämän ekan vuoden saadaan käydä paria samaa kurssia. Fannilla on kylläkin lisänä sitä jo mainittua sports journalismiakin :) Siellä eivät kuulemma oikeen ymmärrä mitään jääkiekon päälle, mutta ovat intohimoisia kriketin ja rugbyn seuraajia.. hehhe.. en malta odottaa.

Fannin kautta olen tutustunut myös Matildaan, joka on samassa koulussa, mutta vaan kaupungin kampuksella. Matilda on vilahtanut jo muutamassa kuvassa aikaisemminkin. Hän on meidän "sisäpiiriläinen" joka hoitaa meidät näköjään joka paikkaan :)

Me ollaan Fannin kanssa käyty kuuntelemassa kaikki mahdolliset vierasluennoitsijat joita vaan voi käydä. Noi muut meidän kurssilaiset käy vaan kaikki pakolliset, joka on musta varsin outoa. Tai no kai mä ymmärrän jollain tasolla ettei ne jaksa odottaa kahta tuntia oman koulun jo päätyttyä, että vierasluennoitsija tulee. Monella näistä on tosi pitkiäkin kotimatkoja. Ne asuu 4,5 tai 6 zonella, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kun metrolinja päättyy, on edessä vielä ainakin puolen tunnin matka tavallisella junalla, bussilla tai vastaavalla. Yhdelläkin tytöllä yli 1h 45 minuuttia suuntaansa. Mutta kuitenkin kun koulusta maksetaan aika isoja summia niin luulisi ettei sitä ihan surffailla läpi. 

Pointti on kuitenkin, että ollaan nyt saatu muutama "naamatuttu" jo International journalismin (kurssi kestää vuoden ja ilmeisesti koostuu pääosin vierasluennoitsijoista ja heidän haastatteluistaan) kurssilta, koska ollaan oltu joka viikko niiden tunnilla myös mukana. Mikäs mulla on osallistuessa, kun pääsen kotiin sieltä, Jaakko on kuitenkin vasta muutaman tunnin päästä kotona. On ollut tosi mielenkiintoisiakin luennoitsijoita joukossa. (Samoin myös hiukan vähemmän kiinnostavia).Fannin blogi: http://daughterofmurphy.blogspot.co.uk

Fannilla onkin ollut jännät päivät tässä. Tapasi idolinsa ja meinasi kuolla järkytyksestä. Lukekaa ihmeessä jos Robbie Williams on idolina :)


Tiistaina käytiin katsastamassa yhden tv-ohjelman kuvaukset kun Fannin kaveri sai meille keploteltua liput jotenkin salakavalasti. Oli tosi hauskaa, vaikka pakko myöntää, että britti-vitsit menee edelleenkin jokseenkin ohi. Laittaisin linkin ohjelman ekasta tuotantokaudesta tai edes nimen googletettavaksi, mutta nyt en tähän hätään muista sitä juuri lainkaan.

Fanni ja Matilda

Nih...