lauantai 30. kesäkuuta 2012

Vamos a´la playa.. (jos se löytyy)Hola cola.. Alla siis kuvakooste 50+50-vuotis reissusta joka tehtiin äidin, isin ja the kummisedän voimin. Paikkana oli Lissabon ja itse asiassa vielä tarkemmin Sintra, de Carbelassa. Muutama vuorenrinne kaakkoon Lissabonista ja siitä nopsakka aasikuljetus keskelle ei mitään. Paikka oli sekä täydellinen että, rasittava.Kukaan/mitään ei missään, joka lasketaan siis plussaksi kun viettää rauhallista lököpäivää kämpillä. Kun taasen haluaa kaupungin meteliin ajetaan (navigaattorin myötä- tai VASTENTAHTOISELLA opastuksella mihin sattuu tunti ja löydetään -tai EI LÖYDETÄ rantaa, tai muita vastaavia meininkejä).. Okei, mä ja navigaattori (nimeltään Kardashian) aloitettiin ehkä hiukan pahalla jalalla, koska mä en ole ennen ajanut ulkomailla ja liikenne siellä on.. no.. hitusen menevämpää. Kyllä saa nauttia suomessa liikennesääntöjen suomasta turvasta sen vaan sanon!

Mutta siis kuitenkin... majoitus on omatoimimatkailijan/retkeilymielisen eräjorman unelma, mutta shoppailua rakastavan ja kaupungin ravintoloihin halajavan kompastuskivi. Jokainen päättää. Meillä voitti eräjormat 3/4. Mutta näin jälkikäteen olin tähän varsin tyytyväinen.
Ergonominen nukkumisasento

KuistiIsi 50v. 

Mutta siis, käytössä meillä oli oma huvila, oma allas ja kaikki mukavuudet (paitsi hyttyskarkoitin) (tämä kävi minulle maukkaana ihmisenä hyvin selväksi heti ekasta yöstä lähtien).
Puitteet aika kohdillaan ja autolla pääsi joka puolelle. Oli jopa lähistöllä niinkin eksoottinen kauppa kuin Lidl, suoraan saksan maalta. Lähikylät oli söpöjä kuin mitkä.. vanhoja pappoja käveli siellä ympäriinsä jne.. tiedätte mitä tarkoitan.

Keitttiö

"Ylä" olohuone, jonka läpi meni puu. 

Lasitettu kuistiPaikkana suosittelen Sintraa kyllä ehdottomasti ja samoin majoitusta kauempana keskustasta. Pihalla oli kiva rentoutua (jota mahdollisuutta kaupungissa ei ole kuin hotellin altaalla, jossa muksut parkuu ja allaspojat rehuu villinä). Meillä sen sijaan riitti touhuttavaa ja tutkittavaa joka päivälle. Ja jos ei jaksanut touhuta (minä) voi vaan nukkua varjossa.

Itse Lissabonin keskustaan (saattoi olla, tai varmaan olikin) lyhyt matka, mutta kaikki tarvittava löytyi vielä lähempää pikkukylistä. Suosittelen kuitenkin hankkmaan hiljattain päivitetyn navigaattorin, varsinkin heille, joilla käämi kärvähtää helposti liikenteessä jo noin muuten. (Itsehän katson kuuluvani tähän vahvahermoisten ja rauhallisten ihmisten kunnioitettavaan kastiin. Kyllä kaikki minut tuntevat sen jo tiesivätkin).

Sitten taas toisaalta, mikäs perhesuhteita sen paremmin lähentäisi kuin kuskin semi-raivarit keskellä motaria ja 120 km/h tuntivauhdissa. Ei siis sillä että meillä näin olisi päässyt käymään (kolmea kertaa). Kuskeina olimme siis minä ja kummisetäni.

Pojat polskii

Iltanäkymät
Plussana paikassa oli luonnollisesti sen ylitsevuotava rauhallisuus ja näkymät. Monia päiviä saimme vietettyä kuistilla vain seuraten autojen ajoa laakson toisella puolella. Koska siellä meni rekka, koska ihan tavallinen auto, aina se oli yhtä jännittävää. Tuulimyllyjen pyörinästä saatiin myös aikaan monia kiintoisia keskusteluja. Yhtenä iltana meille tarjoiltiin jopa huikeaa herkkua ilmailu näytöksen malliin (kaksi hävittäjää ajoi yli).

Hahhaa.. koitan kai vaan sanoa, että hiljaisuus ja rauhallisuus on joskus lomalla ihan ok ja ei ole pakko juosta päättömästi paikasta toiseen. Ihan rehellinen paikallaan oleminen on sallittua.Kummisetänikin sai lisänimen "Miuku", koska liikkui paikan luonteeseen sopivasti hiljaa kuin kissanpoika. Tähän lisäisin, että siunattu olkoon kirja jonka kannoin mukanani varmuudeksi :)


Jätettiin pojat kahdeksi minuutiksi kahdestaan.. oikeesti kahdeksi minuutiksi  ja joku haukka oli  huomannut helpot uhrit ja myi "muotokuvat" edullisesti.. On muuten tosi näköiset. .. NOT!


Äitikin on yhtä paljon ton kuvan hepun näköinen kuin isiMäkin olin oikeen uimassa. Eikä menny ku vartti kastaa :)Koko jengi

Oltin jossain linnassa seikkailemassa. Tai no sen raunioilla lähinnä.Tää kaveri kiipes ilman mitää turvajuttuja tonne nosturiin ja asenteli siellä tuulessa jotain hihnoja.
Pikku itsemurha-kandidaatti. Hullu..
Laitan ehkä myöhemmin kuvia vielä Porton täsmäiskustamme.. :)